Beogradska Povorka ponosa 2010

Evropski gej levičari očekuju zaštitu Povorke ponosa

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:52

Rainbow Rose, evropska gej-lezbejska socijaldemokratska organizacija, članica Partije evropskih socijalista, uputila je pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću i Demokratskoj stranci u kome je upozorila da će ova organizacija, kao i druge evropske organizacije za ljudska prava, da obrate veliku pažnju na Povorku ponosa koja je zakazana za 20. septembar 2009. godine. (Dalje)

Valter brani Paradu ponosa

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:49

Javne ličnosti podržavaju paradu lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba
Još osam dana ostalo je do održavanja Povorke ponosa, odnosno gej parade u Beogradu, koja je zakazana za 20. septembar. (Dalje)

Bjelogrlić: Nasilje neprihvatljivo

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:47

Beograd -- Dragan Bjelogrlić povodom podrške Povorci ponosa rekao da je dužnost javnih ličnosti da podrže ovakve akcije, a ne da u izbornim kampanjama pune političke bine. (Dalje)

Porodična šetnja i Povorka ponosa 2009.

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:45

Ove godine, udarne javne manifestacije onoga što neki nazivaju „Prvom" i „Drugom" Srbijom deli samo nedelju dana razlike. Da li to znači da su se konačno približile jedna drugoj? Fraza o ideološkoj, kulturološkoj, vrednosnoj i kakvoj-sve-ne podeli na dve Srbije je već uveliko izlizana, ali izgleda da je jednako aktuelna. Mada mi se isprva nije tako činilo. (Dalje)

Шта нам говоре разлози против Поворке поноса

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:41

Пише: Владан Миланко

„Почели су против Поворке поноса а завршили против свих“ – тако бих описао све текстове које сам скоро имао прилике да прочитам а који износе разлоге против одржавања манифестације која се зове: „Поворка поноса“. Кажем: „...против свих“, јер иако нисам хомосексуалац, а нисам ни члан нити једне политичке партије или невладине организације, не могу а да не видим последице које ови разлози против Поворке поноса, ако би се узели за озбиљно и доследно се спроводили, могу да имају по све. Да видимо који су то разлози: (Dalje)

Pismo podrške Beograd Prideu 2009.

belgradepride | 12 Septembar, 2009 15:41

Iva Prpić, poslanica u gradskoj skupštini grada Zagreba i članica hrvatsko SDP-a, šalje svoju podršku. Njeno pismo prenosimo u celosti. (Dalje)

Podrška Španske LGBT federacije

belgradepride | 12 Septembar, 2009 15:35

Video obraćanje predsednika Španske LGBT federacije - Tonija Povede.

http://vimeo.com/6533647

 

Sve veća podrška Povorci ponosa

belgradepride | 12 Septembar, 2009 15:31

Beograd -- Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Srđan Dragojević, Mira Škorić i desetine drugih javnih ličnosti podržale Povorku ponosa.

"Javnost Srbije mora jasno reći da svi građani imaju prava na solidarnost kada im je bezbednost ugrožena i da u ovoj zemlji nema manje ili više jednakih pred zakonom", stoji između ostalog u Proglasu prijatelja Povorke ponosa, koju je do sada potpisalo više desetina javnih ličnosti – glumaca, reditelja, muzičara, novinara. (Dalje)

Radujem se, jer smo različiti

belgradepride | 11 Septembar, 2009 10:58

Piše: Marija Savić

Povorka ponosa ne vređa nikoga, ona je način na koji LGBT populacija izražava svoje nepristajanje na nasilje i pretnje samo zato što se razlikuju od drugih (Dalje)

Stranke da pozovu na sprečavanje nasilja na Povorci

belgradepride | 09 Septembar, 2009 11:46

Gej strejt alijansa (GSA) smatra da je od izuzetne važnosti za LGBT osobe u Srbiji da Povorka ponosa bude bezbedna i da celokupan događaj protekne bez nereda i nasilja.

Ovogodišnja Povorka ponosa će svakako biti merilo stepena tolerancije i nivoa proevropskih vrednosti u državi i društvu, a njen uspeh i bezbednost treba da pošalju pozitivnu poruku, kako LGBT populaciji u Srbiji tako i celom svetu, da su svi građani i građanke u Srbiji jednaki i slobodni da koriste svoja Ustavom i Zakonima zagarantovana prava. (Dalje)

Koalicija protiv diskriminacije poziva na podršku i učešće u Povorci ponosa

belgradepride | 08 Septembar, 2009 21:25

Koalicija protiv diskriminacije poziva sve građane i građanke, a naročito predstavnike organizacija i institucija civilnog društva u Srbiji da dolaskom na Povorku ponosa 20. septembra 2009. godine pokažu solidarnost sa građanima koji su diskriminisani zbog svoje seksualne orijentacije. Kao i mnogo puta do sada, uživanje osnovnih ljudskih prava jedne marginalizovane grupe ponovo zavisi od jake i jasne podrške civilnog društva, medija i predstavnika vlasti. (Dalje)

Informacije o bezbednosti 1.deo

belgradepride | 08 Septembar, 2009 21:20

Organizacioni odbor Povorke ponosa u bliskoj saradnji sa policijom i redarskom službom koja ima iskustvo u organizovanju događaja na otvorenom sa velikim brojem ljudi pažljivo planira sve aspekte bezbednosti Povorke ponosa. 

Iz iskustva onih koji organizuju ovakve događaje u regionu mi znamo da šta su najosetljiviji aspekti Prajda, kao i na koji način da osiguramo bezbednost. Da bismo u tome uspeli, potrebna nam je tvoja saradnja. (Dalje)

Čiplić: Očekujemo da gej parada prođe bez problema

belgradepride | 06 Septembar, 2009 07:56

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić izjavio je da je na sastanku sa organizatorima gej Parade ponosa, najavljene za 20. septembar u Beogradu, zajednički procenjeno da će ona "proteći nesmetano".  (Dalje)

Uputstvo za učesnike Povorke ponosa

belgradepride | 05 Septembar, 2009 21:06

Beograd -- U Povorci ponosa, 20. septembra u Beogradu učestvovaće oko 500 ljudi, od čega će, do 100 biti iz inostranstva, navode u Organizacionom odboru ove manifestacije.

Najviše stranaca će doći iz susednih država, ali i iz Australije, SAD, Belgije, Turske, Grčke i Velike Britanije. Skup za promociju prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji počeće u 11 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.  (Dalje)

Kontakt

belgradepride | 05 Septembar, 2009 20:26

Kontakt


Odnosi sa javnošću:

065.439.1860

E-mail:

belgradepride@gmail.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

info@belgradepride.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Zvanični logo Povorke ponosa Belgrade Pride 2009 možete preuzeti ovde.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb