Beogradska Povorka ponosa 2010

Finansijski izveštaj Povorke ponosa 2009

belgradepride | 11 Februar, 2010 20:44

Organizacioni odbor Povorke ponosa 2009. objavljuje detaljan finansijski izveštaj koji sadrži imena donatora, iznose donacija, kao i precizne informacije o troškovima.

Organizacioni odbor je, na samom početku svog rada u martu 2009, kao jedan od prioriteta postavio finansijsku transparentnost troškova organizacije ovog skupa. Obzirom na činjenicu da je deo projekta bila i izrada Platforme LGBT organizacija koja se odvijala krajem 2009. godine, finansijski izveštaj je u potpunosti završen početkom 2010, i postaje dostupan javnosti.

Iako projekat organizacije Povorke ponosa nije finansiran sredstvima građanki i građana iz budžeta Republike Srbije, Organizacioni odbor je ovim korakom želeo da pruži primer za to da potpuna transparentnost rada jača kredibilitet ovakvih projekata, koji su inače izloženi svakakvim manipulacijama od strane homofobičnih elemenata u društvu.

Nadamo se da će ovaj princip - uz dobrovoljnost i volonterstvo u aktivizmu organizovanja Povorke ponosa - postati pravilo, kako se ne bi ponavljale kontroverze koje su pratile neke ranije projekte i pokušaje organizovanja skupova za zaštitu prava LGBT zajednice u Srbiji.

Opšti pregled troškova Povorke ponosa možete preuzeti ovde (PDF, 180kb), a detaljan pregled ovde (PDF, 375kb).

Podsećamo da je petoro članica i članova Organizacionog odbora podnelo žalbu Ustavnom sudu zbog zabrane Povorke ponosa, kao i da je podneta žalba Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Ukoliko Ustavni sud ili sud u Strazburu utvrde obavezu na naknadu štete - podnositelji žalbe će celokupan iznos donirati u dobrotvorne svrhe.

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb