Beogradska Povorka ponosa 2010

Sve veća podrška Povorci ponosa

belgradepride | 12 Septembar, 2009 15:31

Beograd -- Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Srđan Dragojević, Mira Škorić i desetine drugih javnih ličnosti podržale Povorku ponosa.

"Javnost Srbije mora jasno reći da svi građani imaju prava na solidarnost kada im je bezbednost ugrožena i da u ovoj zemlji nema manje ili više jednakih pred zakonom", stoji između ostalog u Proglasu prijatelja Povorke ponosa, koju je do sada potpisalo više desetina javnih ličnosti – glumaca, reditelja, muzičara, novinara.

"Važno je da zajedno gradimo odgovornu javnost koja će odlučno reagovati protiv diskriminacije, nasilja i mržnje. Zbog toga je važno da zajedno stvorimo atmosferu dobrog raspoloženja, razumevanja i solidarnosti, kako bi se Povorka ponosa – Belgrade Pride, zakazana za 20. septembar u Beogradu, održala na radost svih onih kojima je potrebna i uz poštovanje prema pravima i potrebama drugih - svih onih koji na nju neće doći", stoji u proglasu podrške skupu LGBT (lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih) osoba, koja je zakazana za nedelju, 20. septembra u Beogradu.

Danas je počela i medijska kampanja na Radio-televiziji B92, a koju čine video spotovi i radio-džinglovi u kojima učestvuju Nikola Đuričko, Kebra, Bebi Dol, Milutin Petrović i Mirjana Karanović, a spotovi će od ponedeljka biti emitovani i na MTV Adriji.

"Ovakva podrška istaknutih i profesionalno ostvarenih domaćih ličnosti svakako ohrabruje LGBT populaciju i sve učesnike skupa u nameri da 20. septembra, pod sloganom Vreme je za ravnopravnost, naprave važan i hrabar korak napred u borbi za jednakost i slobodu svih građanki i građana. Takođe, ta podrška šalje jasnu poruku da svi građani imaju prava na solidarnost kada im je bezbednost ugrožena i da u našem društvu nema manje ili više jednakih pred zakonom", stoji u saopštenju Organizacionog odbora.

Neka od imena javnih ličnosti koje su do sada podržale beogradsku Povorku ponosa 2009 su Ana Rodić, Ana Sofrenović, Bebi Dol, Biljana Cincarević, Biljana Ristić, Biljana Srbljanović, Boris Dežulović, Dejan Anastasijević, Dragana Ćosić, Dragan Bjelogrlić, Dušan Makavejev, Gorčin Stojanović, Hristina Popović Mijin, Ivan B. Lalić, Ivan Tasovac, Katarina Rebrača, Kebra, Lena Bogdanović, Luna Lu, Maja Uzelac, Milutin Petrović, Milica Tomić, Mira Škorić, Mirjana Karanović, Momčilo Bajagić, Nenad Marjanović, Nikola Đuričko, Sani Armani, Seka Sabljić, Slavimir Stojanović, Sonja Vukićević, Srđan Dragojević, Svetlana Lukić, Svetlana Vuković, Svetozar Cvetković, Teofil Pančić, Vladimir Arsenijević, Žarko Trebješanin, Želimir Žilnik, a spisak se širi iz sata u sat.

Večeras će u Vestima u 18 i 30 televizije B92 gostovati Dragan Bjelogrlić, koji će govoriti o tome zašto je rešio da podrži Povorku ponosa.

Izvor: B92

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb