Beogradska Povorka ponosa 2010

Podrška Queer Zagreba

belgradepride | 13 Septembar, 2009 11:27

Drage kolegice, dragi kolege!

Već sada vam želimo čestitati na hrabrosti i odlučnosti da oživite Beogradski Pride. Znamo da vam nije nimalo lako, ali stvar koju ste pokrenuli od neprocjenjive je vrijednosti ne samo za LGBTIQ ekipu u Beogradu i Srbiji, već i za čitavu regiju. Beogradski Pride ogromna je inspiracija svima nama i s nestrpljenjem očekujemo 20. rujan i početak vašeg izlaska na ulice Beograda. Nažalost, nećemo moći biti fizički s vama, ali ćemo napeto čekati svaku informaciju. Što god da se desi tog dana, Vaš rad ulazi u povijest borbe za prava LGBTIQ osoba na ovim područjima.

Queer Zagreb vam svima ovim putem želi uspješan i siguran Pride!

Zvonimir, Karla i Gordan

Evropski gej levičari očekuju zaštitu Povorke ponosa

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:52

Rainbow Rose, evropska gej-lezbejska socijaldemokratska organizacija, članica Partije evropskih socijalista, uputila je pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću i Demokratskoj stranci u kome je upozorila da će ova organizacija, kao i druge evropske organizacije za ljudska prava, da obrate veliku pažnju na Povorku ponosa koja je zakazana za 20. septembar 2009. godine. (Dalje)

Valter brani Paradu ponosa

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:49

Javne ličnosti podržavaju paradu lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba
Još osam dana ostalo je do održavanja Povorke ponosa, odnosno gej parade u Beogradu, koja je zakazana za 20. septembar. (Dalje)

Bjelogrlić: Nasilje neprihvatljivo

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:47

Beograd -- Dragan Bjelogrlić povodom podrške Povorci ponosa rekao da je dužnost javnih ličnosti da podrže ovakve akcije, a ne da u izbornim kampanjama pune političke bine. (Dalje)

Porodična šetnja i Povorka ponosa 2009.

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:45

Ove godine, udarne javne manifestacije onoga što neki nazivaju „Prvom" i „Drugom" Srbijom deli samo nedelju dana razlike. Da li to znači da su se konačno približile jedna drugoj? Fraza o ideološkoj, kulturološkoj, vrednosnoj i kakvoj-sve-ne podeli na dve Srbije je već uveliko izlizana, ali izgleda da je jednako aktuelna. Mada mi se isprva nije tako činilo. (Dalje)

Шта нам говоре разлози против Поворке поноса

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:41

Пише: Владан Миланко

„Почели су против Поворке поноса а завршили против свих“ – тако бих описао све текстове које сам скоро имао прилике да прочитам а који износе разлоге против одржавања манифестације која се зове: „Поворка поноса“. Кажем: „...против свих“, јер иако нисам хомосексуалац, а нисам ни члан нити једне политичке партије или невладине организације, не могу а да не видим последице које ови разлози против Поворке поноса, ако би се узели за озбиљно и доследно се спроводили, могу да имају по све. Да видимо који су то разлози: (Dalje)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb