Beogradska Povorka ponosa 2010

Vlada Srbije o "Povorci ponosa"

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:58

Beograd -- Vlada Srbije je danas konstatovala u vezi sa najavljenom “Povorkom ponosa”, da državni organi treba da obezbede slobodno ispoljavanje jednakosti i različitosti.

Srbija je demokratska država sa visokim standardima ljudskih prava i pravo svakog građanina je da izražava svoje ustavne slobode, rečeno je na sednici Vlade. Vlada poziva građane da poštujući Ustav i demokratske vrednosti ne narušavaju javni red i mir i da ne ugrožavaju bezbednost drugih građana, saopštila je Vlada Srbije. (Dalje)

Izjava podrške Povorci ponosa od strane Predsedništva Švedske Evropskom unijom

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:55

Narodna skupština Republike Srbije je ove godine usvojila Zakon o zabrani diskriminacije koji garantuje zaštitu protiv diskriminacije po raznim osnovama, uključujući seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

U svojstvu Predsedavajućeg Evropskom unijom, Švedska pozdravlja usvajanje ovog zakona kao i posvećenost Vlade Srbije zaštiti ljudskih prava svih ljudi, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. (Dalje)

Dosledno primeniti član 387. Krivičnog zakonika Srbije

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:54

Koalicija protiv diskriminacije pozdravlja pozive na uzdržavanje od nasilja koje su proteklih dana uputili neki od najviših predstavnika vlasti u Srbiji. Izjava Republičkog Javnog tužioca Slobodana Radovanovića da će svako ko krši zakon biti procesuiran predstavlja prvu jasnu garanciju reakcije pravosudnih organa u slučaju pokušaja napada na učesnike Povorke ponosa. (Dalje)

Podrška slovenačkog poslanika u Evropskom parlamentu

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:52

Poštovani organizatori i organizatorke,

Želim vam ovom prilikom uputiti izraze snažne podrške povodom Povorke ponosa koju organizujete i pipremate za 20. septembar 2009. godine u Beogradu. Jedna od osnovnih evropskih vrednosti, na kojima se danas zasniva čitava velika porodica naroda u Evropskoj uniji,jeste zaštita od svakog oblika diskriminacije. Zato čvrsto verujem da Srbija na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji,mora položiti veliki ispit demokratije, kroz stvaranje
svih neophodniuh uslova da jedan takav događaj prođe bez provokacija i incidenata. (Dalje)

Nema otkazivanja Povorke ponosa

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:49

Beograd -- Povorka ponosa, zakazana za 20. septembar u 11 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta, neće biti odložena, poručili su organizatori. (Dalje)

Dačić: Moguća preventivna hapšenja

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:47

Beograd -- Ivica Dačić ne isključuje preventivna hapšenja onih koji prete "Povorci ponosa" i navodi da će tražiti da Vlada razgovora o skupu. Reakciju Vlade traži i LDP.

Ministar policije Ivica Dačić je gostujući u "Kažiprstu" B92 naglasio da bi bilo dobro da se "Povorka ponosa" održi bez incidenata i da se Srbija pokaže, naročito u vreme kada se zalaže za evropske integracije, dok lider LDP-a Čedomir Jovanović zahteva od premijera Cvetković da Vlada danas zauzme nedvosmislen stav o zaštiti učesnika "Povorke ponosa". (Dalje)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb