Beogradska Povorka ponosa 2010

Nema otkazivanja Povorke ponosa

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:49

Beograd -- Povorka ponosa, zakazana za 20. septembar u 11 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta, neće biti odložena, poručili su organizatori.

Povorka nije provokacija, već promocija prava na različitost, toleranciju i zabranu diskriminacije, saopštili su danas organizatori ove manifestacije. Članica Organizacionog odbora Dragana Vučković rekla je da nije u pitanju “paradiranje seksualnom orijentacijom, već povorka protiv nasilja i diskriminacije".

Ona je rekla da su organizatori dobili uveravanja ministra policije Ivice Dačića da će MUP Srbije učiniti sve da skup prođe bezbedno.

"Ponovo upućujemo poziv svim predstavnicima vlasti i najodgovornijih institucija u Srbiji da nam se pridruže, jer će 20. septembar biti ispit demokratičnosti za Srbiju", rekla je ona.

Majda Puača je objasnila da će manifestacija imati tri dela, a u 11 sati počinje politički deo, na kojem će se učesnicima skupa obratiti Lepa Mlađenović u ime Labrisa, Boris Milićević u ime Gej strejt alijanse i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić.

Potom će se krenuti u šetnju od Filozofskog fakulteta, Vasinom ulicom do Trga Republike, a zatim Knez Mihailovom ulicom nazad do platoa Filozofskog fakulteta, gde će uslediti muzički program.

Milica Đorđević je istakla da je veoma važno da svi učesnici povorke dođu do 11 sati na plato, jer će se skup posle zatvoriti.

Kontrola učesnika će biti pojačana, rekla je ona, a sve dodatne informacije o odlasku sa skupa biće saopštene na samom skupu.

Milica Đorđević je rekla da će učesnicima biti podeljene i posebne oznake, ne želeći da precizira o čemu se radi, a po čemu će ih raspoznavati redari i pripadnici MUP Srbije, dok će imena novinara biti poslata policiji na proveru i samo akreditovani mediji će moći da izveštavaju o manifestaciji.

“Svesni smo da nam je najveći neprijatelj panika i dok smo u šetnji, na skupu smo najbezbedniji”, navela je ona i poručila učesnicima povorke da se ne kreću uskim ulicama i ne zalaze u haustore.

Izvor: B92

Komentari

Demokratija nije provokacija

Valentina | 19/09/2009, 08:38

Lično,nemam ništa protiv bilo koga ko se izjašnjava kao gey.To je njegovo ustavno pravo.Međutim,smatram da je ova povorka ništa drugo do javne provokacije građana Srbije! Ovoliki egzibicionizam na jednom mestu neće doneti ništa dobro ni Srbiji,a ni Vama koji se spremate da paradirate na ulicama Beograda pred očima miliona gladnih Srba koji se bore za goli život. Molim Vas,opametite se i povucite se iz ovog ludila pre nego što se nešto loše desi.Scene nasilja na ulicama Srbije nam zaista više ne trebaju.Demokratija nije provokacija,a demokratsko prano na "promociju prava na različitost,toleranciju i zabranu diskriminacije" može se manifestovati na mnoge druge načine,bez paradiranja i egzibicionizma.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb