Beogradska Povorka ponosa 2010

Podrška slovenačkog poslanika u Evropskom parlamentu

belgradepride | 17 Septembar, 2009 18:52

Poštovani organizatori i organizatorke,

Želim vam ovom prilikom uputiti izraze snažne podrške povodom Povorke ponosa koju organizujete i pipremate za 20. septembar 2009. godine u Beogradu. Jedna od osnovnih evropskih vrednosti, na kojima se danas zasniva čitava velika porodica naroda u Evropskoj uniji,jeste zaštita od svakog oblika diskriminacije. Zato čvrsto verujem da Srbija na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji,mora položiti veliki ispit demokratije, kroz stvaranje
svih neophodniuh uslova da jedan takav događaj prođe bez provokacija i incidenata.


Pravo na seksualno opredeljenje je fundamentalno ljudsko pravo. Ono je kao takvo neotuđivo i neupitno. Zato verujem da sve građanke i svi građani Srbije, bez obzira na svoje seksualno ili bilo koje drugo opredeljenje, moraju biti u potpunosti jednaki u svojim pravima.

Ravnopravnost pred zakonom i pravo na mirno i slobodno okupljanje osnovne su tekovine evropske demokratije  decenijama i vekovima unazad.
Zato se, kao poslanik  čija je politička partija članicap porodice evropskih liberala pridružujem se podršci organizaciji i realizaciji Povorke ponosa u uverenju da će jedan takav događaj pokazati da se društvo u Srbiji modernizovalo i približilo Evropskoj uniji i njenim osnovnim vrednostima.

Jelko Kacin
poslanik u Evropskom parlamentu

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb