Beogradska Povorka ponosa 2010

Bjelogrlić: Nasilje neprihvatljivo

belgradepride | 13 Septembar, 2009 10:47

Beograd -- Dragan Bjelogrlić povodom podrške Povorci ponosa rekao da je dužnost javnih ličnosti da podrže ovakve akcije, a ne da u izbornim kampanjama pune političke bine.

“Moj lični motiv je proizišao iz toga što svi već dva meseca prisustvujemo nečemu što se zove organizovani poziv na javni linč, i prosto mislim da je obaveza svakog normalnog i civilizovanog građanina da reaguje na pretnje sugrađanima”, rekao je Bjelogrlić, gostujući u Vestima B92.

On je kazao da se u Srbiji već deset i više godina dešava “da svako uzima pravdu u svoje ruke, da deli pravdu onako kako on misli da pravda izgleda”, kao i da se sa takvom praksom mora prestati.

Bjelogrlić je rekao da se nada da će većinska javnost, "normalna i civilizovana Srbija, ućutkati onu agresivnu i nasilnu Srbiju, koja je manjinska", baš kao što je to bio slučaj i na nedavnoj fudbalskoj utakmici Srbije i Francuske, kada su početni zvižduci Marseljezi bili nadjačani aplauzom.

Podsetimo, juče je Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštio da je više desetina javnih ličnosti podržalo održavanje tog skupa, među kojima i Bjelogrlić.

Izvor: B92

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb