Beogradska Povorka ponosa 2010

Saopštenje Anarhosindikalističke inicijative

belgradepride | 16 Septembar, 2009 14:13

Juče, 15. septembra, u pojedinim medijima u Srbiji pojavila se vest da će Anarhosindikalistička inicijativa iskoristiti „Povorku ponosa“ kako bi napala policiju i tako se osvetila zbog skorašnjih hapšenja svojih članova.

Ovim putem želimo da demantujemo insinuacije medija da će članovi ASI-ja napadati policiju, ili na bilo koji drugi način sabotirati „Povorku ponosa“. Štaviše, pojedini naši članovi će individualno učestvovati u toj povorci.

Takođe, postavlja se pitanje koji centar moći je plasirao ovakve vesti i koji je interes objavljivanja ovakvih dezinformacija?

Uprkos deklarativnoj slobodoljubivosti spram javne reči, određeni mediji spremni su da učestvuju u propagandi koju organi represije primenjuju ne bi li osujetili svaku relevantnu kritiku koja potiče sa krajnje levice.

Stavljanje ASI-ja rame uz rame sa najkonzervativnijem, necivilizovanim i opcijama koje su istorijski dokazane kao najsnaznija kočnica ljudske težnje i borbe za slobodu je kriminalno, bilo kao ova dezinformacija, bilo kao mapiranje naše organizacije kao ekstremističke. Ideali i praksa libertera, još jednom da podsetimo, bazirani su na principima ravnopravnosti, solidarnosti, individualne i kolektivne slobode, horizontalnog povezivanja, direktne demokratije i borbi protiv eksploatacije ljudi i vlasti čoveka nad čovekom; dakle vrednostima koje se nikako ne mogu nazivati ekstremističkim. Stoga, smatramo da je vlast na još jednom koraku dokazala da vodi politički proces protiv članova ASI-ja.

Navedeni pokušaj satanizacije naše ideje i organizacije ima za cilj i da se u javnosti opravda činjenica da se naši članovi još uvek drže u pritvoru bez valjanih razloga i jasnih dokaza, pod optužnicom za međunarodni terorizam.

Ovakvi profašistički vidovi politčkog pritska neće proći!

Zahtevamo istinu i slobodu javne reči, a ne jeftine tabloidne podvale!

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb