Beogradska Povorka ponosa 2010

Saopštenje za javnost

belgradepride | 05 Septembar, 2009 20:21

Sa žaljenjem konstatujemo da je Queerija centar istupio iz organizacije Povorke ponosa, i ovim putem im se zahvaljujemo što nastavljaju da podržavaju Belgrade Pride, kao i za sav uloženi rad koji je od neprocenjive važnosti za održavanje manifestacije. 

Iako je od samog početka, svima koji su pristali da se uključe u ovaj proces, ideja Belgrade Pride-a bila i ostaje najvažnija, a promovisanje organizacija ili njihovih individualnih članica i članova je zajedničkom odlukom svedena na najmanju moguću meru, shvatamo da je ovo pitanje važno, te se zbog toga smatramo dužnim da se javnosti malo bliže predstavimo.

Organizacioni proces Povorke ponosa koordiniraju dva tela. Jedno je Organizacioni odbor, koga sačinjava osam osoba, predstavnice i predstavnici organizacija Labris, Queer Beograd, Siguran puls mladih (SPY) i Pravo pravo. Savetodavni odbor Povorke ponosa sačinjava još osam osoba od kojih je većina već dugi niz godina aktivna u borbi za LGBT prava, a pored tih pojedinačnih angažovanja savetnici su deo grupa Gayten LGBT, Evropa nema alternativu, Labris i Queer Beograd.


Napominjemo da Povorku ponosa podržavaju i relevantne LGBT organizacije – Gej strejt alijansa, Queeria centar i Novosadska lezbejska organizacija, kao i preko 60 nevladinih organizacija iz Srbije, regiona i sveta, a uspostavljen je partnerski odnos sa festivalom Exit.

Organizacioni odbor Povorke ponosa je i dalje otvoren za nove ljude, bez obzira na njihovu seksualnu orjentaciju, i ovim putem poziva sve zainteresovane da se priključe borbi i učestvuju u pravljenju platforme za organizovanje sličnih manifestacija svake naredne godine.

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb