Beogradska Povorka ponosa 2010

Vlast i organizatori minirali Povorku Ponosa, od desničara prave heroje!

belgradepride | 25 Septembar, 2009 12:40

Poštovani,

Uprkos upornim tvrdnjama da su održavanje ovogodišnje Povorke Ponosa sprečile kojekakve desničarske i nacionalističke grupacije, činjenica je da svu odgovornost za otkazivanje Povorke Ponosa snose ujedno vlada Republike Srbije i sami organizatori povorke. Organizatori povorke, na čelu sa organizacijom “Labris”, za glavni cilj imali su da obezbede znatnu finansijsku i logističku podršku od organizacija iz zemalja Evropske Unije i Severne Amerike, a kada je taj cilj ostvaren, organizatori povorke su se rado nagodili sa predstavnicima vlasti o otkazivanju povorke i na taj način izdali celu LGBT populaciju u ovoj zemlji! LGBT populaciji je postalo sasvim jasno da su se organizatori povorke lažno predstavili kao borci za seksualna prava, a da su oni zapravo sluge jednog homofobičnog i kukavičkog režima! Neophodno je da se šira javnost upozna sa ovim činjenicama.

Na sam dan kada je trebala da se održi Povorka Ponosa u Beogradu, uhapšeno je nekoliko pripadnika desničarskih i nacionalističkih grupacija, uključujući i “nadvojvodu” Pokreta 1389 Miloša Vacića, kao i “vrhovnog poglavara” Obraz-a Mladena Obradovića. Navodno je uhapšen i izvesni Radojko Ljubičić, bivši “predsednik” Pokreta 1389 koji je, kako saznajemo, smenjen sa te funkcije još prošle godine a od tada je poznat kao organizator svakodnevnih “demonstracija” u Beogradu na kojima se često okupi i do sedam “demonstranata”. Simboličnim hapšenjem ovih minornih i gotovo nepoznatih figura, vlada pokušava da se prikaže kao odgovorna i dostojna, ali LGBT populacija ne prihvata taj beznačajan gest kao utehu za nepravdu koja je počinjena 20. septembra, a koju su počinili upravo pripadnici ove vlasti i takozvanog “organizicionog odbora” neodržane povorke.

Ovakvim nepromišljenim postupcima vlada i policija od pripadnika desničarskih i nacionalističkih grupacija pravi heroje i političke zatvorenike, a sami oni od svega ovoga mogu samo da profitiraju, jer će zbog svoje “žrtve” da privuku još veću pažnju javnosti. Apelujemo na vladu Republike Srbije da konačno krene da se ponaša zrelo i odgovorno i da za otkazivanje povorke kazni upravo one koji to najviše zaslužuju, a to znači same organizatore Povorke Ponosa zajedno sa homofobima i fašistima u sopstvenim redovima! LGBT populacija Srbije nema nameru da prećuti podlost i kukavičluk organizacije “Labris” i ostalih članova organizionog odbora Povorke Ponosa, kao ni nezrelo i kontraproduktivno ponašanje vlasti i policije. Vreme je za istinu!

Kaznite odgovorne, počevši od vas samih!

U potpisu,

Robert Vasić i Zorica Nikolić ispred fejsbuk grupe “Strejt podrška za povorku ponosa!” i bloga “Beograd prajd”.

Komentari

Svaka cast !

Julijan | 25/09/2009, 14:42

Ja ovo govorim jos od nedelje. Hvala za tekst, steta samo sto niko ne slusa!

Pa da...

Lenora | 25/09/2009, 15:52

Sada ispada da su 1389 i Obraz sami uspeli spreciti povorku uprkos tome sto je i sama vlada podrzala taj dogadjaj. To ce te organizacije samo ojacati!

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb