Beogradska Povorka ponosa 2010

Policija neće dozvoliti održavanje skupa “Odgovor građana na nasilje”

belgradepride | 01 Oktobar, 2009 21:35

Organizacioni odbor skupa “Odgovor gradjana na nasilje” obavestava javnost da je nacelnik policijske stanice Stari Grad, Zeljko Perosevic, usmeno saopstio organizatorima da policija nece odobriti odrzavanje skupa u Pionirskom parku, u petak 2. oktobra u 16 casova.
Umesto obrazlozenja, od policije je dobijen odgovor da koju god dokumentaciju doneli skup svakako nece biti dozvoljen. Organizatorima je ponudjeno da skup odrze na Uscu. Nacelnik je pozvao organizatore da se za dozvolu obrate visim instancama, a pogotovu gradonacelniku Draganu Djilasu, jer je “grad njegov”.  (Dalje)

Platforma LGBT organizacija, aktivista i aktivistkinja

belgradepride | 01 Oktobar, 2009 09:02

Nakon zabrane Povorke ponosa, planirane za 20. septembar 2009. godine, na Platou ispred Filozofskog fakulteta, pod sloganom Vreme je za ravnopravnost, postalo je više nego očigledno da je prisutno nasilje i mržnja prema svemu drugačijem, prevazišlo pitanje prava LGBT osoba te da je potrebno zajedničko angažovanje svih ključnih faktora u našem društvu kako bi se ovaj problem rešio.  (Dalje)

Skupovi podrške beogradskoj Povorci ponosa u inostranstvu

belgradepride | 01 Oktobar, 2009 08:57

Beč: Podrška "Povorci ponosa"
Beč -- U znak podrške organizatorima u Beogradu otkazane "Povorke ponosa" u Beču će u sredu biti održane demonstracije.

Protest u Beču organizuje Udruženje homoseksualaca Austrije. Učesnici demonstracija planiraju, kako je saopšteno, da protestuju ispred ambasade Republike Srbije u glavnom gradu Austrije.  (Dalje)

Kakvu smo sliku ostavili deci?

belgradepride | 01 Oktobar, 2009 08:52

Intervju: Dragana Vučković, Povorka ponosa
Razgovarao: Dejan Kožul
Photo: Dragan Kujundžić

Onog momenta kada se u vrhu vlasti, a tu mislim na predsednika, čitavu vladu stvori i kreira takva atmosfera da Tužilaštvo i nadležni organi svima koje otvoreno prete uzvrate, onog momenta kada se političari bez ustezanja počnu zalagati za ljudska prava, e tog momenta ćemo moći da kažemo da smo okrenuli novi list. To mora da se desi.  (Dalje)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb