Beogradska Povorka ponosa 2010

Antifa u akciji: Fleš-mob za LGBT

belgradepride | 09 Novembar, 2009 21:26

Beograd -- Pokret “Antifa u akciji“ održao je u centru Beograda fleš-mob akciju solidarnosti sa LGBT zajednicom u kojoj je nekoliko desetina ljudi trčalo uz gej zastave.

 (Dalje)

Paraglajderi i kamenje

belgradepride | 09 Novembar, 2009 21:00

Intervju sa Majdom Puača, članicom OO Povorke ponosa 2009, za slovenačku LGBT reviju Narobe

Beogradski gay pride trebao se održati u nedjelju 20. Septembra na Platou ispred Filozofskog fakulteta. Policija je organizatorima predložila da paradu održe na Ušću ili na platou ispred Palate Srbije (široj javnosti poznatije kao zgrade SIV-a). To je, po mom veoma nedavnom beogradskom iskustvu, potpuno zapuštena i napuštena zgradurina usred poljana i ogromnih cesta) no to nije prihvaćeno te je Parada otkazana. Naravno, Parada stjerana na Ušće ne bi bila Parada ponosa nego upravo suprotno Parada skrivanja i srama a to je nešto što protivnici Parade i žele.  (Dalje)

Zašto se lično ponosim homoseksualcima!

belgradepride | 09 Novembar, 2009 20:55

Piše: Marija Delić
Povodom beogradske povorke ponosa koja nažalost nije bila održana, čula sam razna mišljenja, a većina se svodi na to da homoseksualci nemaju čime da se ponose (jer po Bogu, ni mi heteroseksualci se ne ponosimo time što smo takvi), i da nema razloga da paradiraju po našem gradu radi svog seksualnog opredeljenja. Volela bih da podelim svoje mišljenje o ovom prvom, što će me na kraju dovesti do mog zaključka i o drugom delu mišljenja.  (Dalje)

Ustavna žalba zbog zabrane Povorke ponosa

belgradepride | 09 Novembar, 2009 20:53

Petoro članova nekadašnjeg Organizacionog odbora Povorke ponosa podnelo je danas žalbu Ustavnom sudu zbog zabrane Povorke ponosa koja je trebalo da se održi 20. septembra. (Dalje)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb